Читај ми!

„Наш живот“ отворио „Лепосавић 2012“

Пројекцијом краткометражног филма „Наш живот“ Емира Кустурице отворен је јубиларни 10. филмски фестивал „Лепосавић 2012“. Славном редитељу уручен дар Општине у знак захвалности. Данас на програму „Балканска правила“ и „Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем“.

Почетак јубиларног 10. филмског фестивала „Лепосавић 2012" у Културном центру „Сава Дечанац" означен је пројекцијом краткометражног остварења Емира Кустурице Наш живот.

„Српски народ је у последњих 20 година највише оптуживан због своје склоности ка митологији, али косовски мит је оно што даје тежину и срж не само народу на Косову већ и целој Србији", рекао је у понедељак увече прослављени редитељ на филмској смотри у граду на северу Косова.

Према његовом виђењу, на Косову и Метохији није све црно и радује га што, и поред бројних тешкоћа, живот тамо тече. Кустурица је истакао да његов филм приказује монаха кроз чији лик се осликава живот свих људи на Косову где је жртвовање неопходно.

Наглашава да ће учинити све како би помогао народу који тамо живи и за наредни фестивал обећао један озбиљан пројекат, након чега му је уручена Благодарница, дар Општине Лепосавић и црквене општине у том граду, а његовој супрузи Маји захвалница.

„Парадоксално ће звучати, али ви свој живот лакше живите него што то чине људи у некој од београдских четврти", додао је и обећао да ће његов поклон бити то што ће увек мислити и помагати људима са тих простора.

У наставку Фестивала данас ће, међу осталима, бити приказани филмови Балканска правила Дарка Бајића и Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем Бојана Вулетића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара