Читај ми!

Дуг аплауз за „Лед“

После Крагујевца, црвени тепих је екипу филма „Лед“ сачекао и у Центру „Сава“. Поетичну драму о љубави, изгубљеној срећи, судбини и немоћи човека да утиче на њу, публика је са нестрпљењем дочекала. Глумци су награђени аплаузом, а посебне овације упућене су Бати Живојиновићу који због здравствених проблема није присуствовао премијери.

Свечана премијера играног филма Лед, у режији Јелене Бајић-Јочић, по сценарију Радоша Бајића, одржана је синоћ у Центру „Сава".

Многобројни гледаоци поздравили су дугим аплаузом младу редитељку, којој је ово дебитантски филм, као и велику глумачку и ауторску екипу.

„Те најтананије људске емоције, стрепње, страхови, неостварене жеље, те струне које повезују све нас међусобно, то је нешто чиме сам се ја бавила", изјавила је редитељка.

На премијери, нажалост, није био један од главних глумаца Велимир-Бата Живојиновић, због здравствених проблема.

Када је водитељ, за ову прилику ангажовани популарни глумац Милорад Мандић Манда, рекао да му цела екипа жели брз опоравак, салом су се проломиле овације.

Главне улоге играју, уз Бату Живојиновића, Момчило Оташевић, Нела Михаиловић, Олга Одановић, Ненад Јездић.

Глумица Нела Михаиловић задовољна је реакцијом публике која је била веома позитивна.

Лед је снимљен по мотивима Бајићеве истоимене монодраме и приказује судбину једне сеоске породице у Шумадији седамдесетих година 20. века.

Лед је у уторак имао претпремијеру у Крагујевцу, који је био град домаћин пројекта. За вечерас је заказана свечана пројекција у Новом Саду, а затим у свим већим градовима Србије, у дистрибуцији „Синефеста".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се