Читај ми!

Породица против мафије

Лијам Нисон као бивши тајни агент ЦИА још једном се суочава са албанском мафијом како би заштитио своју породицу. Наставак филма „96 сати“ из 2008. године доноси много акције, за коју је заслужан и лик негативца који тумачи Раде Шербеџија.

Након светског успеха акционог трилера 96 сати из 2008. године који је зарадио 230 милиона долара, прослављени француски сценариста и продуцент Лик Бесон и редитељ Оливије Мегатон доносе наставак филма. У европском остварењу са претежно холивудском поставом, главној звезди Лијаму Нисону супротставља се Раде Шербеџија.

Уместо Париза, радња се одвија у Истанбулу. Две године после отмице и ослобађања ћерке главног јунака у првом филму. Нисон, иначе бивши агент Централне обавештајне агенције (ЦИА), бори се против албанског мафијаша Мурада жељног освете.

Тумачи га дежурни холивдуски негативац Шербеџија. Сам пројекат делује као мешавина Борновог идентитета и популарне америчке серије 24. Тема је, ипак, врло актуелна – организовани криминал, корупција и трговина људима.

Нисон се и овога пута сјајно сналази у обиљу акције и симулацији борбе, јер је редитељ био ефикасан са камерама. То се види и кроз добро забележену мимику ликова. Главни јунак, који се са породицом супротставио опасним криминалцима, није неуништива машина већ рањиви и уморни херој.

„Он повезује јунаке многих холивудских филмова које смо годинама гледали, а играли су их Гари Купер, Чарлс Бронсон, Ли Марвин. Публика воли да гледа филмове са пуно заплета, а посебно да се поистовети за ликом родитеља који жели да заштити своју породицу", објаснио је Нисон.

Ако је судити по недавној Нисоновој изјави, трећег дела неће бити, јер како је рекао, не види простор за нови сценарио, и претпоставља да би прва реакција публике била: „Зар су му опет отели ћерку?"

Што се тиче актуелног дела, 96 сати: Истанбул, реч је о клону првог филма који ће сигурно испунити очекивања дела обожавалаца. Другима остаје да се забаве успутним штосовима, попут потонулог крузера „Коста Конкордија" који се у једном тренутку појављује на екрану главном јунаку иза леђа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се