Читај ми!

Јужноамерички филмови у Београду

Остварења приказана на престижном фестивалу у Сан Сабастијану стижу у Београд захваљујући програму „Латински хоризонти - филм у настајању“ који ће бити приказани у Институту „Сервантес“. Мексичка, аргентинска и чилеанска остварења филмофили могу да погледају са енглеским титловима до 3. новембра.

У Институту „Сервантес" од данас до 3. новембра биће организован циклус филмова под називом „У настајању" који ће се одржавати сваке суботе од 20 сати у свечаној сали Института.

Током октобра биће приказани филмови из програма „Латински хоризонти - филм у настајању" са престижног фестивала у Сан Себастијану.

Љубитељи независне продукције имаће прилику да уживају у филмским посластицама Папино купатило (Уругвај), Плави капци (Мексико), Ђавољи врх (Аргентина), Бес (Чиле) и Девојка луталица (Аргентина).

Циклус ће свечано отворити уругвајски редитељ Енрике Фернандес, а први на програму биће његов филм Папино купатило. Након пројекције љубитељи седме уметности имаће прилику да разговарају са аутором.

Папино купатило, уругвајски филм из 2007. године, добитник награде у Сан Себастијану, комедија је која приказује град Мело, на граници са Бразилом. Град је 1988. године посетио папа Јован Павле Други.

Сиромашним становницима града пада на памет генијална идеја, да искористе посету 50.000 верника и зараде. Тако се религијска посета претвара у маштање становника о томе како могу што више да зараде. Бето, шверцер на мало, долази до најоргиналније идеје да сагради „папино купатило".

Сви филмови биће приказани са титловима на енглеском језику. Улаз је слободан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара