Читај ми!

Почиње Недеља немачког филма

Пројекцијом црне комедије „Хотел Лукс“ почиње Недеља немачког филма у Дворани Културног центра Београда. Домаћа публика може до 10. октобра да погледа драме, трилере и остварења која се баве младима, а која су снимљена у Немачкој у протекле три године.

Редитељ Леандер Хаусман отвориће вечерас у Дворани Културног центра Београда (КЦБ) ревију Недеља немачког филма, која ће почети пројекцијом његове црне комедије Хотел Лукс.

До 10. октобра биће приказано 11 филмова насталих у протекле две-три године. Програм организују Гете институт у Београду и КЦБ.

На репертоару су жанровски и тематски различити филмови који су имали успеха код немачке публике и критике, као и на међународној сцени.

Међу њима су комедија Добро дошли у Немачку и снажне драме Песма у мени и Шлендорфов најновији филм Јутарње море.

Пажњу заслужују и интимистичке драме Прозор у лето, Град под тобом и посебно Оно што остаје познатог редитеља Ханса Кристијана Шмита, који је приказан у такмичарском програму овогодишњег Берлинског фестивала.

О младима на различите начине говоре Западни ветар, Лолипоп чудовиште и Ратница, док од немачког редитеља турског порекла Томаса Арслана стиже трилер У сенци на тему односа снага у немачком подземљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара