Читај ми!

Две награде за „Параду“ у Португалу

Оцене жирија фестивала „Фесториа“ у Португалу и присутне публике су поклопиле - филм „Парада“ награђен је Гран пријем за најбоље остварење, али и признањем публике. Филм Срђана Драгојевића откупљен је за дистрибуцију у овој земљи.

На 28. Међународном филмском фестивалу „Фесториа" у Сетубалу (Португал), филм Срђана Драгојевића Парада освојио је награду „Златни делфин" - Гранд при фестивала за најбоље остварење, као и награду публике, саопштио је дистрибутер „Цинефест".

„Ово је седма награда публике за 'Параду' на међународним фестивалима, али први Гранд при који додељује жири. Заиста је необично, али и велика част да се жири сложио са оценом публике о најбољем филму. Заиста нисам чуо да се то икада раније догодило на неком фестивалу", рекао је Драгојевић.

„Мени је посебно задовољство што је после ове друге награде филм откупљен за дистрибуцију у Португалу и да ће и шира публика имати прилику да га види", додао је Драгојевић.

Фестивал „Фесториа" одржан је од 21. до 30. септембра и на њему је приказано 180 филмова из око 40 земаља.

Хрватска је ове године била почасни гост, а „Делфина" за каријеру на овогодишњем издању фестивала добио је Раде Шербеџија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се