Читај ми!

Недеља немачког филма у КЦБ-у

Јесењу фестивалску сезону у Дворани Културног центра Београда отвориће Недеља немачког филма, која ће бити одржана од 5. до 10. октобра. Програм почиње емитовањем црне комедије „Хотел Лукс“ редитељa Леандерa Хаусманa.

После фестивала посвећених двадесетoгодишњици пада Берлинског зида и великим светским катастрофама, „Гете" институт у Београду и Културни центар Београда од 5. до 10. октобра, у Дворани Културног центра Београда, организују Недељу немачког филма.

На програму ће се наћи 11 остварења немачке продукције, насталих у овој и прошлој години.

Фестивал ће отворити немачки редитељ Леандер Хаусман, који ће представити црну комедију Хотел Лукс.

Током осталих пет дана фестивала, публика ће бити у прилици да види још 10 жанровски и тематски различитих филмова, који су имали успеха не само код немачке публике и критике, већ и на међународној сцени.

„То се пре свега односи на комедију Добро дошли у Немачку, снажну драму Песма у мени и најновији филм чувеног Фолкера Шлендорфа Јутарње море. Апсолутну пажњу заслужују и три интимистичке драме Прозор у летоГрад под тобом и посебно Оно што остаје познатог немачког редитеља Ханса Кристијана Шмита, који је приказан у такмичарском програму овогодишњег Берлинског фестивала", наводи се у саопштењу КЦБ-а.

О младима на различите али врло убедљиве начине говоре Западни ветар, Лолипоп чудовиште, као и филм о младим неонацистима назван Ратница, који је био велики фестивалски фаворит.

Од немачког редитеља турског порекла Томаса Арслана стиже трилер У сенци, који се бави односима снага у немачком подземљу...

Цена улазница је 200 динара и могу се купити на благајни КЦБ-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се