Читај ми!

Маји Милош гран при у Лесковцу

Бескомпромисним ставом и аутентичном редитељском енергијом које је показала правећи „Клип“, Маја Милош је освојила жири петог издања лесковачког фестивала LIFFE. Међу награђенима и Аида Бегић, Мирослав Момчиловић, Емир Хаџихафизбеговић, Исидора Миљковић.

Редитељка филма Клип Маја Милош добитница је гран прија „Живојин Жика Павловић", одлучио је жири петог Фестивала филмске режије LIFFE у Лесковцу, с глумцем и редитељем Лазаром Ристовским на челу.

Образлажући одлуку жирија, Ристовски је рекао да је реч о редитељки која се с „бескомпромисним ставом, аутентичном редитељском енергијом суочава с проблемима генерације, којој и сама припада".

Награђена редитељка није била на додели награда, па је признање примио директор фотографије Клипа Владимир Симић, из руку ћерке преминулог редитеља Живојина Павловића, Милене Павловић.

„Да је мој отац жив, био би задовољан одлуком жирија. Сматрам да је награда отишла у праве руке", рекла је позната српска глумица и редитељка.

Другу награду за режију добила је Аида Бегић за остварење Дјеца из Сарајева, а трећу Мирослав Момчиловић за Смрт човека на Балкану.

Награда Златни лешник за најбољу мушку улогу припала је Емиру Хаџихафизбеговићу за улогу у филму Смрт човека на Балкану, а Исидора Миљковић је проглашена за најбољу глумицу, за улогу у Клипу.

Ниједан од награђених редитеља и глумаца није присуствовао свечаности у уторак увече, па су у њихово име награде примили или директори фотографија или други чланови екипа.

Специјална признања за допринос и подршку овог фестивала уручена су хрватској редитељки Ирени Шкорић, као и редитељима Бранку Балетићу из Црне Горе, Бојану Вулетићу и Андреју Кошаку из Словеније.

За ова признања надметало се 12 филмова из земаља бивше Југославије, од којих је четири први пут приказано на фестивалу LIFFE.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво