Читај ми!

„Лед“ премијерно 10. октобра

Поетична прича о српском селу и људима разапетим између неба и земље биће премијерно приказана у београдском Центру „Сава“ 10. октобра. У филму „Лед“ главне улоге тумаче Бата Живојиновић, Нела Михаиловић и Момчило Оташевић.

Дуго очекивани филм Лед, снимљен по мотивима истоимене монодраме, дебитоваће пред српском публиком у београдском Центру „Сава", 10. октобра, у 20.30 часова.

Текст за по којем је снимљен редитељски деби младе ауторке Јелене Бајић-Јочић настао је тачно 35 година, када је први пут и изведена монодрама Лед, познатог српског глумца, редитеља и сценаристе Радоша Бајића.

Главне улоге у филму тумаче: Велимир Бата Живојиновић, Олга Одановић, Нела Михаиловић и млади црногорски глумац Момчило Оташевић.

Такође, запажене улоге остварили су и Ненад Јездић, Биљана Мишић, Рале Миленковић, Дубравко Јовановић, Недељко Бајић, Нађа Маршићевић и други.

Као специјални гости у филму играју Емир Хаџихафизбеговић и Радош Бајић.

Према речима редитељке Јелене Бајић Јочић, Лед је поетична елегија о људима разапетим између неба и земље, филм стања, унутрашњих немира и најтананијих стрепњи, филм атмосфере, носталгије и сете.

Ово остварење је снимљено у продукцији куће "Contrast Studios" из Београда и фирме "М.А.М.М.А. Production" из Шведске, а у сарадњи са Радио-телевизијом Србије.

Након премијере, следе пројекције уз присуство главних актера филма у свим већим градовима Србије, почев од Новог Сада, где ће публика имати прилике да поздрави глумце и ауторе остварења већ 11. октобра, у биоскопу „Арена синеплекс".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво