Читај ми!

Највише Емија за „Хоумленд“ и „Модерну породицу“

Серија „Хоумленд“ освојила је награду за најбољу драму и тако спречила култну ретро серију „Људи са Менхетна“ да пети пут заредом тријумфује на додели Еми награда. Статуете са 64. доделе у Лос Анђелесу понели и аутори „Модерне породице“, као и глумци Демијан Луис, Клер Дејнс, Џон Крајер, Џулијен Мур.

Главно признање на 64. додели Еми награда, за најбољу драму, додељено је терористичко-шпијунској серији Хоумленд (Homeland) о несталом америчком маринцу који се, после осам година, враћа у САД где постаје мета истраге због, наводног, планирања напада на домовину.

Главни глумци Демијан Луис и Клер Дејнс награђени су у глумачкој категорији драме, а најбоље споредне улоге остварили су Арон Пол (Breaking bad) и Меги Смит (Downtown Abbey).

Људи са Менхетна, серија о запосленима у једној њујоршкој рекламној агенцији током шездесетих година прошлог века, четири године заредом је освајала награду за најбољу драму, а очекивало се да ове године постави рекорд од пет узастопних Емија.

Иако номинована у 17 категорија, популарна серија остала је без награде на крају трочасовне церемоније у „Нокија театру" у Лос Анђелесу, чији је домаћин био глумац Џими Кимел.

У категорији комедије, најбоља серија је Модерна породица о три необичне породице, а награде за роле добили су чланови глумачке екипе Џули Бауен и Ерик Стонстрит.

Главне глумачке награде у комедији отишле су у руке Џулије Луис-Драјфус (Veep) и Џона Крајера (Два и по мушкарца).

Тркачки шоу Чудесна трка награђен је у категорији ријалитија, док је најбољи домаћин неког ТВ такмичења Том Бергерон, водитељ шоу-програма Плес са звездама.

Хоумленд је освојио награду и за сценарио у категорији драме, а иста награда међу комедијама отишла је Луису Си Кеју за серију Луи.

Стивен Левитан награђен је за режију Модерне породице, а Тим ван Патен за режију драме Boardwalk empire.

У категорији ТВ филма или мини-серије тријумфовало је остварење Game change о контроверзној политичарки Сари Пејлин.

Холивудска звезда Џулијен Мур награђена је за главну улогу, Џеј Роуч за режију, Дени Стронг за сценарио, а Game change је проглашен и за најбољи ТВ филм.

Награде Еми додељују се за америчку телевизијску продукцију и сматрају се еквивалентом Оскара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво