Читај ми!

„Мирис кише“ у трци за Емија

Српска серија „Мирис кише на Балкану“ нашла се у најужем кругу номинација за интернационалну награду Еми. Режисер Љубиша Самарџић сматра да су телевизијски стручњаци препознали квалитет и естетику серије.

Телевизијска серија Мирис кише на Балкану ушла је у најужи круг номинација за интернационалну Еми награду, а режисер Љубиша Самарџић је изјавио за Танјуг да је тиме у  серији препозната естетика.

„У овој серији телевизијски сладокусци и магнати препознали су укус и њену естетику. То је за све ствараоце, глумце, ауторе, сараднике РТС велики догађај", рекао је Самарџић.

Режисер је навео да није очекивао да ће, иако је серија кандидована, ући у најужи избор.

„Изненадили смо се кад смо јуче добили позив за учешће на конференцији у Кану 8. октобра. Нико од нас није ни претпостављао да ће ова српска серија ући у круг одабраних", казао је Самарџић.

На питање да ли очекује да ће серија Мирис кише на Балкану освојити награду Еми, Самарџић је одговорио да не очекује тако „велики, нестваран успех" и подсећа да је његов филм Небеска удица, који је 2000. био номинован за Оскара, и поред свих добрих критика, остао изван категорије пет најбољих филмова неенглеског говорног подручја.

„Идемо напред", рекао је Самарџић и подсетио да су серију Мирис кише на Балкану већ откупили у Бугарској, Мадјарској, Румунији и на простору бивше Југославије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво