Читај ми!

Пчелица Маја напунила 100 година!

Уз малу пчелу великог срца и њене другаре Пава и скакавца Флипа јесте одрасло много, много генерација, али опет је тешко поверовати да Маја данас пуни 100 година! Лик популарне пчелице родио се у књизи немачког писца Валдемара Бонселса да би касније настао један од најпопуларнијих цртаћа.

Све је почело пре тачно 100 година. Цртани лик Пчелице Маје створен је на основу књиге Пчелица Маја и њене пустоловине (Die Biene Maja und ihre Abenteuer) немачког писца Валдемара Бонселса из 1912. године, која је преведена на више од 30 језика.

Дугометражни играни филм о неустрашивој пчелици који је настао 12 година касније сматра се првим дугометражним филмом у којем су главне улоге живи инсекти. Током деценија, њене авантуре овековечене су у стрипу, анимираној ТВ серији, опери...

Средином осамдесетих година у бившој Југославији епизоде са њом биле су међу најпопуларнијим цртаним филмовима за децу.

Кроз све авантуре Мају су пратили њени верни другари Паво и скакавац Флип, који су, само због Мајине радозналости и одважности, понекад морали да буду храбрији него што су желели.

Ускоро ће се читава дружина уз коју су читаве генерације одрастале, на челу са Пчелицом Мајом, вратити на мале екране у новој, савременој три-де верзији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се