Читај ми!

Дејвиду Раселу награда публике у Торонту

Филмска прича о бившем гимназијском професору Пету Солитану (Бредли Купер) који се враћа код родитеља после осам месеци проведених на психијатријској клиници, у режији Дејвида Расела, награђена је од стране публике на фестивалу у Торонту.

Филм америчког редитеља Дејвида Расела Silver Linings Playbook добио је награду публике на овогодишњем Филмском фестивалу у Торонту.

Филму је публика награду доделила синоћ пред крај овог једанаестодневног фестивала.

Фестивал у Торонту нема званичну селекцију, већ награде додељује публика. Ова награда која носи новчани износ од 15.000 долара добија се на основу гласова гледалаца током 11 дана фестивала, али се сматра добром одскочном даском за америчког Оскара.

Од 34 филма који су раније добили ову награду, 10 је номиновано за најбољи филм за Оскара, а четири је победило. Последњи су били Милионер из блата и Краљев говор.

Трагикомедија Silver Linings Playbook у којој играју Бредли Купер, Роберт де Ниро, Џулија Стајлс и Џенифер Лоренс, прича је о бившем гимназијском професору Пету Солитану који се враћа код родитеља после осам месеци проведених на психијатријској клиници.

Сценарио филма инспирисан романом Американца Метјуа Квика, с хумором се бави опоравком једног човека који се потпуно изгубио у свом професионалном и личном животу.

Дејвид Расел, редитељ филмова Fighter (2010) и I Love Huckabees (2004), каже да је аудицију за филм обавио преко Скајпа.

Расел, који није био присутан на синоћњој додели награда, послао је поруку да се захвали публици и рекао да му је част да добије такву награду.

На фестивалу је наградом за најбољи канадски филм коју додељује професионални жири награђен 23-годишњи редитељ из Монтреала Гзавије Долан за филм Laurence Anyways.

Филм се дешава 1990-их година и почиње када младић саопшти својој девојци да жели да постане жена. Млади редитељ је филм приказао и на овогодишњем Канском фестивалу где није добио награду коју је очекивао у категорији „Известан поглед".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се