Читај ми!

Винона Рајдер, звезда Мостре за РТС

Једна од најнестрпљивије очекиваних звезда на венецијанској Мостри била је Винона Рајдер. Славна глумица чију су каријеру пратиле контроверзе, у ексклузивном интервјуу за РТС, открива зашто је направила професионалну паузу и посветила се стварном, а не филмском животу.

Ексцентричност и контрадикторне филмске улоге комбиноване са љупким лицем, чине Винону Рајдер једном од најатрактивнијих глумица свих времена. Иако је играла у познатим филмовима попут Црног лабуда, славна глумица тихо се креће од улоге до улоге, док се публика пита где је заправо Рајдерова.

„Није ту било стратегије. Почела сам да глумим са 12 година. Сада имам 40. Дуго је то време када се нешто ради, после тридесет година исцрпиш се. Волим да старим и прихватам то, али знам да у Холивуду то баш није тако", изјавила је позната глумица.

На Фестивал у Венецији Винона се вратила после 19 година.

Последњи пут промовисала је филм Мартина Скорсезеа Доба невиности у којем је играла наивну вереницу Данијела Деј Луиса. Сада игра такође наивну супругу плаћеног убице у трилеру The Iceman. То је њена прва већа улога још од Јесени у Њујорку.

У међувремену имала је проблема - пратиле су је гласине о клептоманији, јавне осуде.

„Схватила сам да желим да живим стварним животом. Када радиш колико сам ја радила и тумачиш разне ликове, можеш мало и да полудиш. Надам се да то смислено звучи - стално си нека друга особа. Онда чекаш нови пројекат. Чудна је то патлогија. Зове се 'глумац чека посао'", објаснила је звезда филма Неприлагођена.

Родитељи су је чували од холивудског гламура и нису желели да се преселе у Лос Анђелес. Били су јој партнери неки од најславнијих глумаца: Ричард Гир, Гери Олдман, Џони Деп.

„Сада сам у фази да радим све што ме привуче, било да су то мале или велике улоге. Имала сам сјајну каријеру и много среће, али ипак је важно имати свој живот", закључила је славна глумица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара