Читај ми!

На суду брани „земљу крви и меда“

Тим Анђелине Џоли одговорио је на тужбу Јосипа Кнежевића да је филм „У земљи крви и меда“ плагијат тврдњама да ниједна међународна конвенција која се односи на екранизацију романа, као ни амерички закон о ауторским правима, нису прекршени. Признање да одобрење нису имали пропраћено речима да им није ни требало.

Глумица Анђелина Џоли одлучила је да се брани од оптужби да је њен филм У земљи крви и меда плагијат, и да се заједно с продуцентском кућом "GK Films" и дистрибутерском кућом "Film District" за правду избори на суду.

Само неколико недеља пре него што је филм почео да се приказује у биоскопима, славну глумицу јавно је напао Џејмс Ј. Бредок, чије је право име Јосип Ј. Кнежевић, с тврдњама да је филм славне глумице плагијат његовог романа "The Soul Shattering", издатог 2007. године.

Уследила је и тужба.

Бредок је изјавио да се неколико пута нашао са продуцентом Едином Шаркићем како би размотрили могућност да се прича из књиге преточи у филм и да је био шокиран када је чуо да исти продуцент у сарадњи са славном глумицом ради филм према идентичној причи.

Анђелина је одвратила да су оптужбе неистините и да је инспирацију за филм добила радећи као амбасадорка УН у Босни.

„Тужена страна негира да је прекршила Бернску конвенцију о правима екранизације литерарних и уметничких дела или било који други закон у овом случају, укључујући и амерички закон о ауторским правима", стоји у одговору на 13 страна.

Међутим, како извештава Холивуд рипортер, Анђелина и њени сарадници „признају да нису примили одобрење Јосипа Ј. Кнежевића, али и негирају да је од њега требало правно затражити допуштење или лиценцу."

Џолијеву и њен тим ће заступати адвокатска фирма "L.A.'s Reed Smith".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво