Читај ми!

Тесла, владар Холивуда!

Холивудски редитељи припремају чак два остварења о једном од највећих умова света, Николи Тесли. Прве сцене српско-холивудског пројекта „Тесла, владар света“ биће снимане у Србији, а главне улоге требало би да тумаче Кристијан Бејли и Николас Кејџ. Снимање „Фрагмената са Олимпа“ кренуло пуном паром.

Живот и проналасци једног од највећих српских научника Николе Тесле не престају да интригирају свет, али ни филмске ствараоце. У Холивуду се тренутно припремају два филма о овом генију - Тесла, владар света и Фрагменти са Олимпа.

Филм продуцента Владимира Рајчића, судећи према наводима упућених на блогу Wild Rooster, могао би да режира Мајк Њуел, аутор хитова попут Четири венчања и сахрана, Дони Браско и Хари Потер и ватрени пехар.

Продуцентски тим Владимира Рајчића ступио је у контакт са славним редитељем око сарадње на пројекту Тесла, владар света, који би требало да се снима у Чикагу, а који би требало да причу о животу чувеног проналазача повеже са садашњошћу.

Недавно је градоначелник Чикага подржао снимање филма, у који ће средства уложити и велики филмски студио „Универзал".

Радна биографија Мајка Њуела веома је импресивна, будући да је радио блокбастере попут Принца Персије, затим последњег филма о Индијани Џонсу и остварења Љубав у време колере.

Тренутно завршава Велика очекивања, након чега би требало да се прихвати припрема за остварење о славном српском научнику.

Прве сцене српско-холивудског пројекта биће снимане у Србији, а због тога ће осим чланова продуцентског тима, Београд посетити и градоначелник Чикага.

С мањим буџетом, од свега четири милиона долара, тренутно се у Америци снимају Фрагменти са Олимпа.

У фокусу филма су мистерије живота Николе Тесле, односно покушаји Еф-Би-Аја да након смрти научника спроведу истрагу о његовим истраживањима и проналасцима како би се први докопали новог супероружја познатог као „зрак смрти", на којем је Тесла наводно радио.

Сценарио су писали Џозеф Сикорски и Мајкл Каломино, заснивајући га на документима Еф-Би-Аја с којих је тек недавно скинута ознака државне тајне, а премијера се очекује идуће године.

Ауторски двојац је инсистирао на томе да се филм снима на аутентичним локацијама у Њујорку, где је Тесла живео, укључујући Лонг Ајленд, где је чувени научник настојао да сагради први бежични торањ Варденклиф – недавно спасену Теслину кулу.

Улоге су додељене Леу Росију, који је играо у Мафијашу на терапији, те Шин Јанг, док Теслу игра домаћој јавности непознати глумац Миро Бешић.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара