Читај ми!

Оштра конкуренција у трци за најбољи сценарио

Чак 12 домаћих остварења снимљених у претходних годину дана биће приказано на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи. Од 14. до 18. августа биће, између осталих, приказани и филмови „Зверињак“, „Фрау Ајнштајн“, „Нарцис и Ехо“, „Клип“ и други.

Фестивал филмског сценарија, 36. по реду, биће одржан од 14. до 18. августа у Врњачкој Бањи, а у такмичарском програму биће приказано 12 домаћих филмова, снимљених у претходних годину дана, најавио је Културни центар Врњачке Бање.

На програму су Зверињак по сценарију Душана Спасојевића и у режији Марка Новаковића, Практични водич кроз Београд са певањем и плакањем (Бојан Вулетић и Стефан Арсенијевић), Устаничка улица (Ђорђе Милосављевић и Никола Пејаковић).

За три фестивалске награде конкуришу и Др Реј и ђаволи (Динко Туцаковић и Димитрије Војнов), Нарцис и Ехо Саше Радојевића, Шешир професора Косте Вујића (Милован Витезовић и Здравко Шотра), Жућко - прича о Радивоју Кораћу Гордана Матића.

У конкуренцији су и Фрау Ајнштајн (Александра Плескоњић и Милош Јовановић), Парада Срђана Драгојевића, Црна Зорица (Горан Мојсин и Христина Хаџихаралабус), Смрт човека на Балкану Мирослава Момчиловића и Клип Маје Милош.

Филмови ће бити приказивани на Летњој позорници и у градском биоскопу.

На отварању биће приређен омаж филмском режисеру и једном од оснивача Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи Миомиру Микију Стаменковићу.

Најављен је и такмичарски програм филмова студената Факултета драмских уметности из Београда, Академије уметности из Београда и Академија уметности из Новог Сада, под називом „Млади лавови".

Културни центар Врњачке Бање организатор је манифестације која траје у континуитету већ три и по деценије, али одавно има проблема са буџетом, због чега је дугогодишњи директор ФФС Милан Никодијевић поднео оставку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво