Медицина без граница – српски лекари у свету и светски лекари у Србији

Руски лекари дошли су у Београд на едукацију о венској естетици. Америка, Канада, Аустралија, Европа. Нема тачке на земаљској кугли на којој нису српски лекари.

Једни раде у најпрестижнијим светским центрима, а други су свет довели у Србију. Међу њима је доктор Петар Драгић, признати венски хирург због кога су у Београд дошли стручњаци из света. 

„Радим у хирургији преко 25 година, обавио сам преко 13 хиљада операција, путовао у велики број земаља, едукација великог броја хирурга иновационо је довеле до интересовања колега за едукацију и због тога сам оформио један сјајан тим који имам око себе и који је заслужан за све што ми радимо. И због тога вам данас представљамо и оснивамо један центар, који ће бити ЕУ едукативни центар, који ће се бавити едукацијом лекара из иностарснтва и лекара из земље“, истакао је доктор Петар Драгић, васкуларни хирург.

Прво су стигли лекари из Русије!

„Ја сам хирург из Краснодара. Знање и вештине не можемо да побољшамо без напредних технологија и зато смо ми овде. Од овог тренинга очекујем побољшање својих вештина“, рекао је др Евгениј Бережној из Русије.

„Овде су највећи стручњаци у овој области, који одавно не уче, већ обучавају. Знам се са њима годинама. Дуго их нисам видео као студенте, а овде смо у својству студената“, истакао је др Денис Борсук из Русије.

Они нису једини, ускоро ће у Београд по знање и вештину у лечењу вена и капилара уз употребу најсавременијих ласерских метода, доћи и други стручњаци!

„Министарство здравља ће и даље подржавати овакве скупове, овакву размену стручних искустава било да је то у једном или оба правца, тако да наша успешна сарадња из домена здравства наставиће се и у наредном периоду“, рекао је проф. др Берислав Векић, државни секретар Министарства здравља.

„Ми пуно радимо, зна се да наши односи јесу на успону, али више причамо о енергетици , трговинској размени, политичким контактима. Има ту велики потенцијал, а мање смо причали о развоју наших контаката, односа, сарадњи у области здравства и медицине, јер на крају крајева наш заједнички циљ је да наши односи буду што више окренути људима“, истакао је Александар Боцан  Харченко амбасадор Русије у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво