Када бројите калорије, не заборавите на алкохол

Током празничних дана, многи броје калорије из хране коју су унели, не размишљајући о алкохолним пићима која су такође разлог појаве непланираног вишка килограма. Наиме, алкохол убрзава складиштење масти у телу, што директно утиче на повећање телесне тежине.

Ако постоји намирница која само штети организму, то је свакако алкохол, упозоравају стручњаци.

И поред бројних упозорења, међутим, број конзумената расте а чак и они који воде рачуна о телесној тежини заборављају да алкохол садржи такозване „празне калорије“, неупотребљиве у организму.

Уз то, само једно жестоко пиће може знатно да неутралише деловање хранљивих материја које човек у току дана унесе.

Често повећава апетит, а хронично конзумирање алкохола успорава метаболизам што доводи до брзог складиштења масти које ометају развој мишића.

Негативно утиче на функцију мозга, ремети концентрацију и равнотежу, а у значајној мери поспешује и депресију.

Свесни ипак чињенице да се многи медицинских разлога за избегавање алкохола сете тек након појаве првих последица, стручњаци наводе да у току дана жене могу да попију максимално једно пиће, док су мушкарцима, због јаче телесне грађе, дозвољена два.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво