Читај ми!

Покушао да прошверцује дијамантски прстен вредан 8.500 евра

Цариници су на аеродрому „Никола Тесла" у ручном пртљагу једног путника пронашли нов дијамантски прстен, чија је вредност процењена на 8.500 евра.

Прекршај је откривен 14. јула, када је у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за пријављивање, ради контроле заустављен страни држављанин, који је допутовао летом из Њујорка.

Рентгенском, а потом и детаљном котролом у његовом ручном пртљагу пронађен је прстен од белог злата са три дијаманта у оригиналном паковању француске робне марке ''Messika''.

Како путник није поседовао рачун, вредност прстена је утврђена на званичном сајту произвођача.

Из Управе царина подсећају да се личним сматра онај накит који се носи на себи или у пртљагу, за који се може сматрати да је у употреби. Међутим, наглашавају, уколико путник на себи или у пртљагу носи накит за који се не може сматрати да је у употреби – дужан је то да пријави, како се не би нашао у прекршају.

Детаљне информације о томе шта је и у којој количини дозвољено преносити преко границе доступне су на сајту Управе царина у рубрици Путнички промет као и у брошури Водич за путнике.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара