Ресторан Масима Ботуре најбољи на свету

Ресторан италијанског шефа кухиње Масима Ботуре у Модени, у Италији, у Њујорку је синоћ проглашен за најбољи ресторан на свету у 2016. години.

Италијански ресторан "Osteria Francescana" на првом месту заменио је каталонски ресторан "El Celler de Can Roca", који је сада на другој позицији, док је за најбољег посластичара на свету проглашен Француз Пјер Ерме.

Ботура је претходне, 2015. године, био на другом месту листе 50 најбољих, а у 2016. години на трећем месту је њујоршки "Eleven Madison Park", на четвртом перуански „Централ“, а на петом данска „Нома“.

На вечери на Менхетну француски шеф кухиње, Ален Пасар, добио је признање за животно дело, док је његов ресторан „Арпеге“ освојио 19. место.

За најбољег женског шефа кухиње проглашена је Францускиња Доминик Крен, која живи и ради у Сан Франциску.

Листа 50 најбољих проглашава се од 2002, а прошле године је организаторе критиковао део јавности због наводно недовољно транспарентног начина избора.

Организатори су ове године саопштили да је одлука донета на основу мишљења 972 међународна стручњака – аутора гастрономских критика, кувара, шефова кухиња, ресторатера и гастронома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара