За прамен косе Џона Ленона 12.000 долара?

У аукцијској кући „Херитиџ“ продаје се прамен косе легендарног певача некадашње рок групе „Битлси“, Џона Ленона, за почетну цену од 12.000 долара.

За прамен косе Џона Ленона 12.000 долара? За прамен косе Џона Ленона 12.000 долара?

У питању је прамен косе који је тренутно у власништву његовог некадашњег фризера, Клауса Барука.

Фризер из Хамбурга је 1966. године искористио прилику и узео један прамен Ленонове косе која је одсечена у току припрема за његову улогу у филму How I Won the War, мрачној комедији о измишљеној британској војној трупи и њиховим несрећама током Другог светског рата.

Почетна понуда за прамен косе рок иконе је 12.000 долара, а понуде је могуће давати до 20. фебруара.

Колика је Ленон био звезда, и колико овај делић његовим обожаваоцима значи и данас, најбоље описује чињеница да је 2011. године Ленонов зуб продат за 31.200 долара.

Ту своту новца издвојио је канадски стоматолог Мајкл Зук.

Из аукцијске куће "Heritage Auctions", која организује продају, откривено је да је прамен косе био је у колекцији оригиналног власника скоро 50 година. 

„По нашим сазнањима, ово је највећи прамен Ленонове косе икада продаван на аукцији“, рекао је аукционар, описујући га као „ретку и важну прилику“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара