Лабудови остали заробљени у залеђеној реци

Неколико лабудова, који мигрирају ка југу Европе како би избегли ледену хладноћу, остало је заробљено у водама реке Олт, једне од притока Дунава, на југу Румуније, док им становници нису притекли у помоћ.

Птице које су желеле само да се мало одморе пре него што наставе лет према ушћу Дунава, остале су оковане у леду недалеко од Слатине.

Неки лабудови су успели да се сами отргну из леда, док су три полетела тек након што су им становници притекли у помоћ, изјавио је представник локалне шумарске службе, преноси АФП.

У четвртак су у околини Слатине температуре варирале између минус осам и минус 11 степени Целзијуса.

Румунске власти су обећале да ће наредних дана пратити пролазак лабудоба над реком како се такве незгоде не би поновиле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво