Јурњава на небу изнад Београда!

Пилоти „Монтенегро ерлајнса“, В. И. и Ј. М., за време лета на релацији Подгорица–Београд својим понашањем угрозили су безбедност 116 путника у авиону.

В. И. је у једном моменту возио авион брзином од 1.111 километара на сат, иако је за тај тип авиона предвиђена максимална брзина од 890 км/ч.

Да ствар буде још опаснија, В. И. је при тој брзини фотографисао контролну плочу и усликао пар фотографија кроз прозор авиона, а потом их објавио на Фејсбуку уз коментар да је оборио лични рекорд у брзини.

„Обарање личних рекорда, 606 ктс или 1.111 км/ч“, написао је пилот.

Инцидент се догодио приликом повратка авиона из Београда у Подгорицу. Иако је достигао велику брзину, авион није пријавио никакав проблем ни прекорачење, а пилоти су безбедно слетели.

Како су за подгорички Дан објаснили стручњаци, брзина од 1.111 км/ч је брзина у односу на земљу, што значи да авион није ишао преко максималне дозвољене брзине, јер би у супротном добио такозвани overspeed и сви аларми би се упалили.

„Монтенегро ерлајнс“, чији је готово стопостотни власник црногорска влада, током прошле године остао је без неколико искусних капетана, а на њихова места дошли су млађи и неискуснији пилоти.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво