Ако се овде изгубите, „закопали“ сте се у Закопанама!

Уколико тражите место где можете да се изгубите (и притом смрзнете), џиновски ледени лавиринт у познатом зимовалишту Закопане у Пољској је управо оно што вам треба.

Ако се овде изгубите, „закопали“ сте се у Закопанама! Ако се овде изгубите, „закопали“ сте се у Закопанама!

Планирано је да лавиринт у близини скијашке стазе Велики Крокијев буде завршен и отворен за јавност 23. јануара.

Његова структура покриваће површину од 2.500 хиљаде квадратних метара – чак двоструко више од претходног рекордера у Гинисовој књизи рекорда, лавиринта у Бафалу у Њујорку, направљеног 26. фебруара 2010. године на једном од тамошњих фестивала.

Овакав пројекат захтева много времена, али и много помоћи.

„Било је много непроспаваних ноћи. Онда смо пронашли добар тим са којима смо сарађивали. Многи од њих су професионални билдери, па им је ова улога добро пристајала“, открио је дизајнер Дерек Питлик.

„Налазимо се на огромном градилишту. Чак 40 планинара сече 60.000 снежних коцки, а затим их ручно распоређује“, навео је још један дизајнер, Артур Хабер.

Хабер је открио да је пројекат започет крајем новембра прошле године, али од тада време није ишло у њихову корист.

„Нажалост, у децембру нас је задесило отопљавање па је све морало да се заустави. Срећом, после Божића је био мраз. Истог тренутка смо се вратили на посао, тако да конструкција добро напредује“, додао је Хабер.
 
Уколико се изгубите у лавиринту, можете пронаћи свакакве предмете док не нађете пут ка излазу.

„Можете се мало загубити у лавиринту, али постоји много добрих зачкољица. У лавиринту можете пронаћи коцке леда са разним предметима унутра, а посетиоци ће сазнати који су. Лавиринт је апсолутно безбедан“, закључио је Хабер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво