Нова верзија „Мајн кампфа“ бестселер у Немачкој?

Најновија немачка публикација Хитлеровог политичког манифеста, „Мајн кампф“, која се поново појавила у продаји после 70 година, на добром је путу да постане бестселер у Немачкој.

Нова верзија „Мајн кампфа“ бестселер у Немачкој? Нова верзија „Мајн кампфа“ бестселер у Немачкој?

Према писању лондонског Гардијана, издавач је већ добио 15.000 наруџбина за ново, допуњено издање злогласне књиге.

Анотирано нацистичко дело, које у продаји кошта 59 евра, наћи ће се овог викенда на 20. месту листе бестселера коју објављује недељник Шпигл.

Издавач књиге, Институт за савремену историју у Минхену, саопштио је да је повећао тираж, провобитно предвиђен на 4.000 примерака, како би задовољио потражњу.

Књигу Мајн кампф (у преводу Моја борба) Хитлер је написао док је био у баварском затвору у Ландсбергу, а први пут је објављена 1925. године.

Хитлерово капитално дело које, осим аутобиографских елемената, садржи идеолошка начела нацизма, била је бестселер у Немачкој током 1930-их година, са више од 12 милиона продатих копија.

Након рата, ауторска права на Хитлерову књигу припала су немачкој покрајини Баварској, која је одбијала њено објављивање и дистрибуцију из поштовања према жртвама нацизма.

Првог јануара 2016. године, 70 година после фирерове смрти, дело је постало јавно власништво.

Новинари Шпигла, Мартин Дери и Клаус Вигрефе, описали су читање новог издања књиге, допуњене тумачењима и примедбама социолога и историчара, као „повремено досадно, али корисно“, наводећи „да је свако ко је прочитао књигу постао трајно имун на њен идеолошки отров“.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара