четвртак, 14.01.2016, 08:50 -> 13:57
Извор: Танјуг
Њујоршки хипстери лудују за пребранцем
Касуле, класично јело од пасуља које ми зовемо пребранац, најновија је кулинарска сензација у Њујорку, али и у Јапану. „Касуле је у тренду“, пише „Њујорк пост“, описујући ово јело као идеално за хладне зимске дане.
Власник њујоршког ресторана Jimmy's, који сваке године организује такмичење у припремању касулеа, односно француске варијанте пребранца, објаснио је да ова манифестација није никада привукла толико људи.
Пре осам година, његову клијентелу су углавном чинили носталгичари за временом у ком су француски бистрои били у моди, али да су данас његови гости углавном млади људи.
Француски пребранац, који се од српског разликује пре свега по томе што се спрема са много мање лука, веома је популаран и у Јапану где је неколико ресторана тражило не само рецепт, већ и узорке, како би својим гостима могли да припреме идентично јело.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 3
Пошаљи коментар