Бивши агент ЦИА: Хитлер лажирао своју смрт

Немачки политичар и лидер Нацистичке партије Адолф Хитлер је лажирао своју смрт пре него што је побегао на Тенерифе, одакле је отишао у Аргентину, тврди бивши агент Централне обавештајне агенције Боб Баер.

Боб Баер, који има 21 годину искуства у контраобавештајним пословима и шпијунажи, тврди да новообјављени подаци Федералног истражног бироа (ФБИ) доводе у питање званичну причу да је Адолф Хитлер извршио самоубиство у берлинском бункеру.

Ти подаци указују на то да су и истражитељи у то време сумњали да је Хитлер пуцао себи у главу, преноси Дејли мејл.

Према документарцу Hunting Hitler који је објавио канал Хистори, није било сведока Хитлеровог самоубиства нити је ико видео његов леш у бункеру.

Тим стручњака, на основу делића доказа, сматра да је могуће да је Хитлер лажирао своју смрт и побегао летом с берлинског аеродрома „Темпелхоф“, на дан кад је последњи пут виђен у јавности.

Верује се и да се у једном од авиона, који је полетео током масовног нацистичког егзодуса, налазио Хитлеров пртљаг.

„Оно што нам влада говори је лаж. Уколико погледате податке ФБИ, они отварају нову истрагу. Оно што ми радимо је преиспитивање историје, историје за коју смо мислили да је утврдила да је Хитлер умро у бункеру, али што дубље копамо, све ми је јасније да немамо доказе за то“, рекао је Баер у документарцу.

У једном од докумената са којих је скинута ознака „поверљиво“ изражена је забринутост због тога што Хитлерово тело није пронађено и што не постоји довољно доказа о његовој смрти.

Контроверзна теорија која се износи у документарцу наводи да је Хитлер авионом одлетео за Канарска острва, одакле се укрцао на подморницу којом је отпловио у Аргентину.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво