Концерт за псе и власнике у Ц-молу

Неколико дана након што је на Тајмс скверу око милион људи дочекало у весељу нову 2016. годину, централни њујоршки трг био је место одржавања једне сасвим необичне забаве - концерта за псе.

Концерт за псе и власнике у Ц-молу Концерт за псе и власнике у Ц-молу

Како преноси АФП, експериментална уметница Лори Андерсон приредила је синоћ у поноћ концерт чија су главна публика били - пси.

На десетине паса лајало је и завијало уз звуке које само њихове уши могу да чују, док су њихови власници и остали посетиоци пратили концерт преко слушалица.

Тај Андерсонин наступ био је најава њеног најновијег филма Heart of a Dog, приче о теријеру који је удомила заједно са својим недавно преминулим мужем, рок легендом Лу Ридом, као метафори о смрти и сећању.

Троминутни исечак филма, снимљен за француско-немачку ТВ мрежу Арте, који је увршетен у ужи избор за Оскара за најбољи документарац, биће приказиван током целог јануара сваког дана пре поноћи на неком од билборда на Тајмс скверу.

„Заиста је забавно лајати на Тајмс скверу“, рекла је америчка уметница која је 2010. године у Сиднејској опери већ једном приредила сличан концерт.

Многи пси, укључујући немачке овчаре њујоршке полиције, активно су учествовали у концерту, мада је било и оних који су остали равнодушни на Андерсонину свирку.

„Не верујем да се битно културно уздигла“, казала је власница мешанца по имену Фиби, док је једна друга Њујорчанка, која је дошла са своја два љубимца, вестијем и пудлом, рекла да, након укидања забране довођења паса на терасе ресторана, поноћни концерт на Тајмс скверу представља још једну победу за љубитеље паса.

„Идем на сва дешавања која су наклоњена псима, чак и ако су организована у поноћ и по леденом времену“, рекла је она, а преноси АФП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво