Читај ми!

За срећу у вези довољан је и један секс недељно

Недавно спроведено истраживање на великом узорку испитаника у Сједињеним Америчким Државама, показало је да је секс једном недељно довољан за срећу (брачних) парова.

За срећу у вези довољан је и један секс недељно За срећу у вези довољан је и један секс недељно

Познато је да је „мала ноћна гимнастика“ неопходна за добро функционисање везе. Секс игра важну улогу у одржавању среће партнера - блискост, међусобно поштовање и разумевање нису довољни.

Студија, објављена у часопису Social Psychological and Personality Science, открива да се не треба оптерећивати бројевима, те да је „квалитет битнији од квантитета“.

Научници са Универзитета у Торонту тврде да је мажење једном недељно сасвим довољно за срећу у вези, али додају да јој учесталији секс никако не мoже нашкодити, мада парови неће обавезно због тога бити срећнији.

Вођа истраживања Ејми Муиз и њене колеге су за потребе студије анализирали податке три претходна истраживања вођена у САД између 1989. и 2012. на узорку од више oд 30.000 испитаника.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво