Читај ми!

Мушкарци, данас је ваш дан!

Међународни дан мушкараца обележава се 19. новембра, а инаугурисан је 1999. године на Тринидаду и Тобагу.

Циљеви обележавања Међународног дана мушкараца укључују фокусирање на здравље дечака и мушкараца, побољшавање родних односа, истицање полне равноправности и позитивних мушких узора.

Такође је и добра прилика за наглашавање дискриминације према мушкарцима и дечацима, као и прославу њихових достигнућа и доприноса, посебно доприноса заједници, породици, браку и бризи о деци.

Улога мушкарца као савезника и партнера је веома значајна у борби против насиља над женама и девојчицама.

Постоји мишљење да су немар и небрига према здрављу и телу везани за мушкарце, па је наглашено како би од малих ногу сви требало да уче о здравом начину живота.

Живот мушкараца у свету повезан је с физичким и психичким оптерећењима, због чега би морали више пажње да посвете сопственом здрављу.

Међународни дан мушкараца обележава се 19. новембра у више од 50 држава, укључујући Тринидад и Тобаго, Јамајку, Аустралију, Индију, Кину, САД, Сингапур, Малту, Уједињено Краљевство, Јужну Африку, Мађарску, Ирску, Гану, Канаду, Данску, Аустрију, Француску, Пакистан, Гренаду, Антигву и Барбуду, Свети Кристофор и Невис и Италију, а глобална потпора за ову прославу је широка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво