Читај ми!

Маратонац из Италије два дана изгубљен лутао Њујорком

Кажу да је Њујорк град у којем није могуће изгубити се. Међутим, један Италијан провео је два дана лутајући америчком метрополом када га је, збуњеног, жедног, још у опреми у којој је био на маратону, пронашла полиција.

Ђанклаудио Маренго говори само италијански, а од групе сународника одвојио се након што је прошао кроз циљ великог маратона у Њујорку, у срцу Велике јабуке - Централ парку.

Када су остали чланови групе која је на маратон дошла из италијанског градића Сан Патриђано схватили да не могу да нађу Ђанклаудија, позвали су конзулат који се одмах обратио полицији за помоћ.

Маренго је, као и већи део групе са којом је био у Њујорку, корисник центра за одвикавање од зависности. Особље центра негирало је да је 30-годишњи Ђанклаудио имао менталних проблема. Такође, у време када је нестао, није узимао никакве лекове.

„Сигурно је да је нежна особа, рањива и веома емоционална“, објашњавају запослени у центру додајући да је Маренгу ово била прва посета америчком граду.

Када је завршио трку дугу 42,195 километара, није могао да се врати у хотел у Квинсу јер је изгубио цедуљу са подацима. У нади да ће срести некога из групе, Ђанклаудио је остао у Централ парку.

Када је постало јасно да се то неће десити, појео је комад пице, провео ноћ на улици, а затим отишао на аеродром јер је веровао да ће његова група кренути по плану ка Италији.

Пошто је изгледао као бескућник, обезбеђење га је избацило са аеродрома.

Изгубљен, збуњен и без могућности да се споразуме са било ким вратио се на Менхетн и још једну ноћ провео на улици.

Вест о несталом маратонцу доспела је у медије. Један њујоршки полицајац је у метроу читао чланак о Меренгу и посумњао да је путник испред њега управо особа коју траже.

Одмах му је пришао, објаснио да је полицајац и убрзо га одвео на крофну и кафу.

Иако није повређен, Ђанклаудио је кратко задржан у болници због блаже дехидрације, након чега је одлетео за Милано.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара