Читај ми!

Тридесет година јела само помфрит и јаја?!

Од своје шесте године, Кејти Лугран је због поремећаја у исхрани искључиво јела помфрит и јаја. Уз помоћ терапије хипнозом, 30 година касније, успела је да поједе неки други оброк, који је садржао и пасуљ, броколи и боранију, пише „Дејли мејл“.

Кејти, 37-годишња жена из Ковентрија, чак је и на свом венчању јела исти оброк којим се хранила читавог живота - и признала је да јој је овакав поремећај упропастио живот.

Наиме, Кејти пати од поремећаја у исхрани који јој чини сваку другу храну неподношљивом, због чега је била приморана да ограничи своје оброке на једну те исту ствар.

Кроз живот се носила са тим као са шалом, објаснивши да јој је тако било најлакше.

„Људима је то одувек било смешно, и ја сам се увек шалила на тај рачун, тако је било најједноставније“, рекла је.

„Одувек ме је било срамота, поготово када смо ишли у ресторане. Морала сам увек претходно да зовем и проверим да ли служе јаја и помфрит, што најчешће није био случај. Када се тањир са мојом храном изнесе, конобари увек претпостављају да је наруџбина за неко дете“, признала је Кејти.

„Чак су и одмори били као ноћна мора - отишли смо у Мексико у јуну, али срећом, знам како се јаја и помфрит кажу и на шпанском“.

Кејти, која је добила помоћ од хипнотерапеута Дејвида Килмарија, мисли да проблем датира још из детињства, када је имитирала навике своје сестре.

„Била сам бунтовна као мала, као и многа деца. Копирала сам своју старију сестру, која је прерасла ову фазу, али ја никада нисам“, додала је.

„Када ми неко предложи да поједем нешто друго, одмах ме хвата паника и осећам се као да ћу доживети напад. Било шта што принесем устима, да нису јаја и пофрит, тера ме на повраћање. Константо су ме, као малу, родитељи водили код лекара и нутрициониста, чак су ме упутили у клинику за поремећај исхране, али ништа није помагало. Једноставно сам научила да живим са тим“, каже Кејти.

Страх од друге хране се само повећавао заједно са њеним годинама, и то је утицало на њен читав живот - није могла да иде на вечере код пријатеља због константне бриге око тога шта ће јој се сервирати у тањиру.

Кејти је мајка два дечака, Камерона који има 16 година и Чарлија који има 11, и за њих каже да је одувек одвајала њихове оброке од својих да не би покупили њене навике.

Хипнотерапеут Дејвид Кимари радио је на томе да упозна Кејти са базичном храном као што су воће и поврће, и да их убаци у њену исхрану.

Након успешних третмана, пробала је разноврсну храну и новине у њеном тањиру „расту“ сваког дана. Укус је чудан, али је не тера на повраћање.

„Одмах након хипнозе, узела је залогај крушке, спанаћа, краставца, банане, јабука, попила је јогурт, и сада има свежу, разноврсну и балансирану исхрану“, рекао је доктор.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво