Читај ми!

Србија из угла страног сниматеља: Овакву срдачност нигде нисам видео!

Срдачност и предусретљивост на какву је наишао обилазећи Србију, Јужноафриканац Џонатан Рајд, сниматељ чувеног светског туристичког портала "Expedia", каже да нигде није видео.

Током лета, у Србији је боравио велики број страних новинара, телевизијских екипа, блогера. Ових дана, гост нам је Џонатан Рајд, сниматељ из Јужноафричке Републике. Тренутно живи и ради у Лондону. Каже да је доста путовао по Балкану, али је у Србији први пут.

Обишао је знаменитости Београда и Новог Сада, а екипа РТС-а срела се са њим приликом обиласка Музеја Николе Тесле.

Уочи путовања, много је читао о нашој земљи, али, искрен је Рајд, није тачно знао шта може да очекује: „Моје најбоље искуство у вези са Србијом jeсу људи“.

Никада и нигде, како каже, није му се десило да га људи отпрате до места које тражи.

„Када сам дошао на Аду Циганлију нисам знао шта на том огромном простору да снимим. У ресторану сам упознао момка од кога сам затражио савет. Он је у обилазак Аде кренуо са мном и откривао ми оно најинтересантније. Кад сам завршио посао, допратио ме је до кола и тек тада смо се растали. Дешавало ми се и да залутам, па кад неког замолим за помоћ, а он не зна енглески, крене са мном до места које тражим. То ми се нигде није десило. Таква срдачност и предусетљивост“, прича сниматељ портала Expеdia.

Током боравка у нашој земљи, Џонатан Рајд је обишао Београд и Нови Сад. Судећи по утисцима које одавде носи, ускоро ће нам доћи поново.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара