Читај ми!

Увређени терориста тражи забрану филма

Вођа пакистанских екстремиста, за чије хватање је расписана награда од 10 милиона долара, хоће да забрани нови боливудски филм у којем је приказано његово убиство.

САД су Хафиза Мохамеда Саеда ставиле на листу најтраженијих терориста и понудиле награду од 10 милиона долара за његово хватање. Он се оптужује се за умешаност у бројне терористичке нападе, укључујући напад у Мумбају 2008. године у којем је погинуло 166 људи, међу којима шест америчких држављана, преноси Бета.

Његов адвокат А.К. Догар сада жели да забрани приказивање филма Фантом, тврдећи да је циљ индијске пропаганде да наруши слику Пакистана у иностранству.

„Изненађен сам и забавља ме то што је тражени терориста уложио протест. Он је тај који шири мржњу и противи се филму, а не зна ни о чему је филм“, изјавио је редитељ Кабир Кан.

Филм Фантом је заснован на причи Мумбајски осветници Хусеина Заидија у којој индијски шпијуни траже одговорне за тродневне нападе у Мумбају чија су мета била два луксузна хотела, јеврејски центар и железничка станица.

У роману се, међутим, користе псеудоними за нападаче, а у филму се изгледа посебно именује Саед, као и Американац Дејвид Колман Хедли који је у САД осуђен на 35 година затвора због умешаности у планирање напада.

Саед је основао групу Лашкар-е-Таиба, коју САД и Индија оптужују за нападе.

Саед сада води хуманитарну организацију Џамат-уд-Дава и одбацује било какву повезаност с терористичком групом.

Његов адвокат каже да трејлер показује да је филм против Саеда и да представља озбиљну претњу по његов живот.

Премијера Фантома планирана је за 28. август, а Догар тражи забрану његовог приказивања у Пакистану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара