Читај ми!

У Грацу бицикл не можеш да сачуваш

Главни град аустријске покрајине Штајерске има епитет престонице крађе бицикала, будући да се на 1.000 становника у Грацу 10,5 двоточкаша отуђи на илегалан начин, подаци су Саобраћајног клуба Аустрије.

У Инзбруку, главном граду покрајине Тирол, то је случај са 10, у Салцбургу 9,8. Саобраћајни клуб Аустрије, позивајући се на податке Министарства унутрашњих послова за 2014. годину, навео је да у том рангирању даље следе Клагенфурт (главни град Корушке) са 9,7 украдених бицикала на 1.000 становника, затим следе Брегенц (Форарлберг) са 9,5 и Линц (Горња Аустрија) са 9,3 возила, преноси Танјуг.

Тај број је знатно нижи у Бечу и износи 5,3 украдена двоточкаша на 1.000 становника, а затим следи Санкт Пелтен (Доња Аустрија) са 5,2, док се Ајсезнштат (Бургенланд) котирао најбоље пошто се у њему бележе две крађе на 1.000 становника.

Из Саобраћајног клуба Аустрије објашњавају да бицикли обично илегално мењају власника у већим градовима, и да што је мање место, то је бицикл сигурнији.

Анкета коју је спровео Саобраћајни клуб међу бициклистима показала је да је 76 одсто оних који живе у мањем месту са максимално 5.000 становника навело да им до сада никада није био украден бицикл.

То је навело, међутим, само 52 одсто становника главних градова покрајина, као и Беча.

У прошлој години у Аустрији су забележене 28.274 крађе, а у којој мери статистика одсликава реалност је под знаком питања.

Наиме, једна анкета спроведена међу 2.500 особа које возе бицикл, показала је да само две трећине оних којима се догоди крађа то и пријављују полицији. Експерти указују на то и да је код сваке треће крађе мањкав систем сигурности бицикла.

Такође, 26 одсто учесника анкете доживело је једном крађу бицикла, а десет процената чак и два пута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво