Читај ми!

Највећи цилиндрични акваријум на свету

Акваријум „Аквадом“ у „Радисон блу“ хотелу у Берлину висок је 25 метара! Највећи је цилиндрични акваријум на свету, а у њему је смештено више од 2.000 риба.

Највећи цилиндрични акваријум на свету Највећи цилиндрични акваријум на свету

У средини акваријума „Аквадом“ налази се и лифт, који посетиоци могу да користе како би се кретали од његовог врха до дна. Део испуњен водом висок је 16 метара, налази се на постољу од девет метара, док у пречнику има 11 метара.

У њега стане милион литара воде и дом је за око 100 различитих врста риба. Због величине потребно га је чистити неколико пута дневнo.

Изградња овог невероватног акваријума коштала је 12,8 милиона евра, а изграђен је 2004. године.

Осим акваријума „Аквадом“, у склопу „Си лајф“ центра налази се и подводни тунел и још неколико занимљивих акваријума и начина да се посетиоци упознају са подводним светом.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво