Читај ми!

„Буба“ кад се воли, она се воли!

Први „Фолксвагенов“ модел „буба“ произведен је пре више од седам деценија, али интересовање за овај аутомобил и даље је велико. На 15. Бубијаду у Шапцу, своје четвороточкаше довезло је око стотину возача из земље и региона.

Најстарија „буба“ на шабачкој смотри времешних четвороточкаша ушла је у седму деценију. Њен власник, Београђанин Иван Весковић, каже да је не би мењао ни за један модернији аутомобил.

„'Буба' је 53. годиште, не знам више колико сам уложио у њу, стално неко улагање, да би се одржало у возном стању. Волим старе 'фолксвагене', ови нови ми нису толико интересантни. Зато и возим ову једну од најстаријих“, објашњава Весковић.

Олдтајмери различитих боја и серија производње, на необичну чивијашку ревију, дошли су и из суседних земаља.

„До Шапца ја лично сам прошао 480 километара, јер сам ишао мало другим путевима, за разлику од мојих суграђана, око 440 км је Подгорица–Шабац, а потрошња, то се не гледа, важно да не остави негде на путу“, каже Александар Бојовић из Подгорице.

Заљубљеници у један од најпродаванијих аутомобила у свету, који је произведен у више од 20 милиона примерака, кажу да је љубав према „бубама“ немерљива.

„Ја њу возим једно 40 година. То је љубав, више него ишта. Прошле године сам је рестаурирао, веровали или не, 3.800 евра. Сви кажу: 'Па, ти ниси нормалан', али кад је љубав, љубав“, прича Живан Јеремић из Шапца.

Издржљивост и сјај чувених немачких аутомобила, који, кажу, никада не бледи, власници „буба“ показали су Шапчанима у дефилеу централим градским улицама и дружењем у пешачкој зони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво