Читај ми!

„Индипендент“: За најбољих 48 сати у Београду...

Реномирани британски лист „Индипендент“, у чланку о Београду, саветује своје читаоце како најбоље да искористе 48 сати у српској престоници.

Чланак у форми туристичког водича, осим описа бројних делова града и места која треба посетити, садржи и мапу са обележеним локацијама и предлогом маршруте за обилазак, као и корисне информације за једноставније сналажење током боравка у Београду, наводи се у саопштењу Туристичке организације Београда, преноси Танјуг.

Један од главних разлога због којих треба доћи у Београд, како истиче лист, јесу фестивали, којих је највише током лета: Београдски летњи фестивал БЕЛЕФ, „Бир гарден“ и „Бир фест“, а објављена је и најава за овогодишње издање Београдског карневала бродова 29. августа.

„У српској престоници је у току фестивалска сезона, када се слави готово све – од пива до бродова“, пише Мери Новакович после своје недавне посете Београду.

Новинарка Индипендента предлаже да обилазак треба почети од Теразија, па шетњу наставити преко Кнез Михаилове улице и Трга Републике, све до Београдске тврђаве и додаје да успут треба свратити на Обилићев и Косанчићев венац и спустити се Великим степеницама до „Бетон хале“.

За одседање у Београду новинарка препоручује смештај различитих категорија, хотел "Allure Caramel by Karisma", хотел "Jump Inn" и приватне апартмане "Smokvica B&B".

За ручак или предах, предлаже се недавно отворени ресторан „Саванова“, за аперитив „Двориштанце“, КЦ Град и „Џез башта“ у Савамали, а онима који би да вечерају са локалцима, ту су барови – ресторани „Тезга“ и „Смоквица“ на Дорћолу и популарни „Супермаркет“.

Туристима који су за боравак у природи, препоручује се одлазак на Аду Циганлију и вожња бициклом.

За „културно поподне“ Мери Новакович предлаже посету Музеју Николе Тесле и Музеју „Цептер", а шопинг у Улици краља Петра и „Миксер хаусу“.

Репутација Београда као дестинације за ноћни провод и чувени београдски сплавови су, према оцени објављеној у британском листу, „шлаг на торти“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво