Oставио конобарици 100.000 долара!

Дугогодишњи гост једног ресторана у Њујорку оставио је омиљеној конобарици и њеној рођаки изненађујуће велики бакшиш од 100.000 долара!

Морин Донохју-Питерс добила је позив од адвоката који ју је обавестио да је колекционар уметнина Роберт Елсворт преминуо и да јој је оставио нешто тестаментом, преноси Танјуг.

„Била сам шокирана. Нисам ништа очекивала. Он је био дарежљив човек и увек фин према свима“, рекла је 53-годишња конобарица о Елсворту који је више од пола века долазио у ресторан „Донохју стејк хаус“.

Елсворт је тестаментом оставио 100.000 долара Морин Донохју-Питерс и њеној 28-годишњој рођаки Морин Бари.

Ресторан „Донохју“ је „институција“ на Менхетну, пише АФП. Са затамњеном салом, зидовима прекривеним дрвеном оплатом и црвеним столњацима подсећа на традиционалне америчке ресторане и има лојалну базу гостију.

Роберт Елсворт био је познати колекционар и дилер азијских уметнина, а о његовој дарежљивости причало се и раније.

Године 1986, донирао је 22 милиона долара вредне азијске слике Музеју „Метрополитен“.

Локални медији процењују да вредност његове имовине износи око 200 милиона долара.

Гост ресторана био је од самог почетка 1950. године када се спријатељио са оцем Морин Донохју-Питерс. Спријатељио се касније и са Морин, која је посао преузела 2000. године, а истовремено остала да ради и као конобарица.

„Увек је имао осмех на лицу. Увек је исто наручивао. Све бих дала да могу да га вратим. Нема тих пара које могу да га замене“, испричала је Морин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво