Читај ми!

Бесплатна јога за државне чиновнике

Индијска влада најавила је да ће обезбедити бесплатне часове јоге за три милиона својих чиновника и чланова њихових породица у оквиру кампање за промоцију тог древног принципа здравог живљења.

Индијски премијер Нарендра Моди је страствени љубитељ јоге који стриктним режимом вежбања и медитације објашњава своју крепкост и способност да сатима ради након свега четири до пет сати сна, преноси Танјуг.

У писму послатом службеницима, влада у Њу Делхију најављује да ће „организовати редовне тренинге јоге од 1. априла ове године за све запослене у влади и њихове породице“.

Од доласка на чело владе, Моди се свим силама труди да популарише традиционалне индијске науке попут јоге и ајурведе, а недавно је формирао ново министарство чији је задатак да подстиче древну праксу духовних и телесних вежби.

Почетком године, Уједињене нације прихватиле су његов предлог да се 21. јун прогласи Међународним даном јоге.

Како преноси АФП, најновији Модијев потез могао би да буде усмерен на промовисање здравог живота и напорног рада међу запосленима у државној администрацији.

Наиме, након преузимања власти, Моди, који је и строги вегетаријанац, био је шокиран навикама појединих службеника који су редовно каснили на посао и узимали дуге паузе за ручак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара