Читај ми!

Овако се прави једна од најбољих пица на свету

Габријеле Бонци, шеф светски познате пицерије, римског „Пицаријума“, открио је тајну пице, коју обожавају Римљани и хвале туристи из читавог света. Просто тесто које дуго стоји, квалитетни састојци и, најважније, добра рерна.

На листама најбољих пицерија годинама је већ резервисано место за „Пицаријум“ и његовог шефа Габријела Бонција.

Познати по својој пици на парче (Pizza al taglio) и безброј различитих комбинација воћа, поврћа, месних производа и сирева, Габријеле објашњава шта су кључне ствари потребне за добру пицу.

Тесто спрема од органског брашна, а након што се умеси оставља га да одлежи 48 сати. Након тога, од укупне количине прави порције потребне за прављење једне пице, па поново оставља тесто да „ради“ још 24 сата.

Тек тада од њега прави подлогу за пицу. Велики избор различитих врста пица најбоље се види док на снимку на тесто ставља оригано, димљену туцану паприку, осушену иситњену поморанџину кору, бели лук, кобасицу од мангулице и све то добро прекрије моцарелом и броколијем.

„Кување је као вожња аутомобила. Можете да имате најбоље састојке и тесто, али вам опет треба добар возач. Возач је у овом случају рерна. Печење је 90 одсто целог процеса. Чак и ако немате најбоље тесто, уколико знате како да га печете добићете сјајну пицу“, објашњава Габријеле.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара