Читај ми!

Хранила вране, а оне јој узвратиле гомилом поклона!

Девојчице се обично друже и поклањају разне дрангулије својим вршњакињама, али осмогодишњу Геби обасипају поклонима необичне пријатељице – вране.

Геби Мен из Сијетла сваки дан кикирикијем храни вране које посећују њено двориште и за узврат од њих добија разне необичне поклоне.

Девојчица има колекцију од око 70 сјајних перли, дугмића, комадића метала, „лего“ коцки, минђуша, пластике разних боја, па чак и део привеска на ком пише best (најбољи), вероватно део металног срца на чијем другом делу се налази реч friend (пријатељ). А међу највреднијим поклонима је привезак у облику срца, бисерне боје.

Геби све дарове чува у посебним посудицама, рангиране по омиљености: „Оне ми показују колико ме воле. Доносе разне посебне стварчице на које наиђу. Знамо да је од њих јер их најчешће остављају на хранилици за птице“, изјавила је за Би-Би-Си.

Њено необично дружење са вранама почело је још 2011. године, када је девојчица имала четири године и случајно испустила своју ужину.

Јато врана је убрзо слетело у њихово двориште како би покљуцкало остатке хране који су се нашли на земљи. Од тог дана, Геби их свакодневно храни, а вране су почеле редовно да је чекају у дворишту.

Девојчица и њена мама остављају им храну и воду у хранилици за птице.

Вране су познате као веома интелигентна створења, способна да решавају сложене задатке и проблеме да би обезбедиле себи храну.

Експерти кажу да није нимало необично да створе јаку везу са људима који их хране, али и да запамте оне који су им претња.

Рецимо, памтиће недељама, па чак и годинама, особу која их је гађала каменом или ону која је покушала да им помогне.

Лиса, Гебина мајка, каже да им ове паметне птице с времена на време помогну. Наводи како је једном изашла у двориште да нешто фотографише, када је испустила поклопац објектива у траву и касније заборавила да га покупи.

„После неког времена, изашла сам да потражим поклопац и пронашла га на ивици каде за птице. На видео-снимку надзорних камера видела сам врану која је подигла поклопац и оставила га тамо. То је било прилично импресивно“, објаснила је Лиса.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара