Читај ми!

„Небески тобоган“ од 300 милиона евра!

Вишеспратни пентхаус у Монаку, у кули „Одеон“, могао би да буде најскупља некретнина са ценом квадрата вишом од 90.000 евра.

Тржиште луксузних некретнина, под будним оком светских богаташа, више неће бити исто када се следеће године на њему појави нови драгуљ.

Монако је познат по казинима и маринама са скупоценим јахтама и као такав је прави магнет за милионере. Ова кнежевина ће већ од 2014. године, када буде оглашена продаја најлепшег стана у кули „Одеон“, моћи да се похвали најскупљом некретнином на свету по цени квадрата.

Пентхаус од 3.300 квадрата простире се на неколико спратова стакленог стамбеног торња, који ће са висином од 170 метара бити друга највиша зграда на обали Медитерана.

Према садашњим проценама, његова вредност би могла да буде већа од 300 милиона евра када се појави на тржишту, што износи више од 90.000 евра по квадрату.

У овом комплексу налази се укупно 70 станова са једном до шест спаваћих соба. У сваком су прозори од пода до плафона, са приватним терасама које гледају на кнежевину, плажу Ларвото и Лигуријско море.

Комплекс ће садржати руске и турске сауне, неколико базена, приватне спа-центре, лимузине са шоферима и биоскоп. У првом довршеном блоку, који има 25 апартмана, већ је купљено осам станова по цени од 55.000 до 70.000 евра по квадратном метру.

Најлуксузнији и најскупљи заузима неколико последњих спратова и има приватни водени тобоган са базеном, из којег се вода слободно прелива.

Сви станари ће на екранима осетљивим на додир поручивати услуге, као што су одржавање стана, прање и сушење веша.

У оквиру комплекса који има 24-часовно обезбеђење налази се и здравствени центар и кетеринг само за станаре зграде.

Идејни творац куле „Одеон“ је архитекта Александар Жиралди. Градња је у стилу „бел епок“ с почетка 20. века, који је примењиван у Паризу и одише оптимизмом.

За ентеријер је задужена агенција „Алберто Пинто“, која за клијенте има арапске шеике и америчке индустријалце.

„Одеон“ је први солитер који се гради у Монаку још од осамдесетих година прошлог века.

Тадашњи владар принц Реније одлучио је да заустави градњу високих зграда на обали, сматрајући да се тиме нарушава аутентични стил кнежевине. Одлуку је променио његов син и наследник Алберт, који је 2009. године дао зелено светло за пројекат „Одеон“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара