Читај ми!

Кембриџ тражи бруцоша за истраживање чоколаде

Универзитет Кембриџ у Великој Британији је за докторанте расписао конкурс за „најслађи посао на свету“ - истраживање чоколаде, пише Асошиејтед прес.

Циљ истраживања је проналажење начина да се спречи топљење производа од чоколаде у пределима где влада топлија клима. То је приличан подухват пошто чак и најквалитетнија чоколада почиње на 34 степена да смекшава.

Уколико будући докторант-истраживач на Кембриџу пронађе решење, десет највећих компанија за производњу чоколаде имаће шансе да још увећају свој профит, који је прошле године износио - 85 милијарди долара.

Шансу за „најслађи посао на свету“ немају докторанти ван ЕУ, пошто је конкурс отворен искључиво за грађане Уније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије