Читај ми!

Истоварили угаљ испред Јелисејске палате

Дванаест активиста „Гринписа“ ухапшено је након акције истоваривања угља испред председничке палате у Паризу.

Активисти организације за заштиту животне средине „Гринпис“ истоварили су рано јутрос камион пун угља на улазу у председничку палату у Паризу само неколико сати уочи доласка немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Француски огранак „Гринписа“ саопштио је на свом вебсајту да је у камиону било и два контејнера са нуклеарним отпадом

На фотографијама испред Јелисејске палате, са акције изведене у зору, виде се полицајци који стоје поред најмање четири активисткиње у мајицама на којима су исписане речи на немачком и француском језику, пренео је АП.

Портпаролка полиције у француској престоници одбила је да коментарише овај догађај, а ни у кабинету председника Франсоа Оланда нису били доступни за коментар.

Догађај испред Јелисејске палате је покренуо нова питања о степену безбедности испред тог здања које обично чува неколико полицајаца.

Француски огранак „Гринписа“ недавно је извео неколико акција у близини француских нуклеарних постројења како би скренуо пажњу јавности на опасности које они представљају по животну околину.

За данас је најављен заједнички састанак кабинета француске и немачке владе у Паризу којем ће присуствовати и немачка канцеларка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара