Читај ми!

Гигантски питон ухваћен на Флориди

Бурмански питон, дуг пет и по метара и тежак 75 килограма, крио се у водоводном систему на југу Флориде. Огроман рептил, ипак, заузима друго место међу ухваћеним змијама те врсте у тој америчкој држави.

Радници водовода пронашли су питона дугог пет и по метара и тешког 75 килограма током инспекције акумулационог система на југу Флориде, јавио је Си-Ен-Ен, додајући да је то други питон по величини ухваћен у дивљини у тој америчкој држави.

На бурманског питона радници су наишли у мочварном подручју недалеко од националног парка „Еверглејдс“ и позвали одељење водовода задужено за контролу змија, чији службеник је убио питона хицем из ватреног оружја.

Службеник Ренди Смит је изјавио да је змија била већа од оних на које радници водовода обично наилазе.

„Ово је била велика животиња, а ова врста нема страх од предатора, јер једе све, чак и алигаторе. Веома су агресивне“, истакао је Смит објашњавајући због чега је гмизавац морао да буде убијен.

Највећа змија ове врсте, за стопу (око 30 сантиметара) дужа од ове, ухваћена је прошле године у округу Мајами Дејд.

Питони које власници пуштају у дивљину када постану сувише велики за држање у кући стварају проблеме домаћим врстама које лове.

У лову на питоне, који су организовале власти Флориде прошле године, уловљено је 68 ових змија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара