Читај ми!

Пешачио 10 километара кроз олују и спасао живот

Примио је хитан позив, а друмови блокирани снежним сметовима! Међутим, доктор Хринкива није размишљао ни секунд – препешачио је 10 километара кроз јаку снежну олују, муњевито се прибрао и оперисао пацијента којем је живот висио о концу!

Док је био на свом радном месту у Медицинском центру у Бруквуду, у Алабами, доктора Зенка Хринкиву контактирали су из болнице у Тринитyју, удаљене десетак километара. Тамо га је чекао пацијент комe је била потребна хитна операција на мозгу.

Међутим, невреме и олуја блокирали су бројне друмове по Сједињеним Америчким Државама, укључујући и овај, па је неурохирург колима успео да пређе само неколико блокова.

То га није поколебало ни секунду, пише Фокс њуз. Одлучио је да препешачи 10 километара по јакој снежној олуји.

Mобилни телефони су мало радили, мало не. „У једном тренутку сам га чуо како ми каже: Ходам ка вама“, каже Стив Дејвис са неурохируршке интензивне неге болнице у Тринитију.

Дејвис је обавестио локалне власти које су кренуле у потрагу за доктором. Али нико није успео да га нађе.

„Шансе за преживљавање биле су му јако мале. Док сам ходао, некако су успели да ме добију. Рекли су ми да пацијент више није при свести те да му је све горе. Тада сам схватио – ако не стигнем до пацијента, највероватније ће умрети. Нисам могао да дозволим да се то догоди док сам ја одговоран', рекао је Хринкива за Асосиејтед прес.

Одлучни лекар, једини неурохирург у округу, стигао је сам неколико часова након иницијалног позива.

Одмах се прибрао и оперисао пацијента који се сада опоравља.

„Верујте ми, није то била лагана шетња. Напољу је била права снежна олуја. Пробити се кроз то, остати прибран и онда оперисати јесте показатељ невероватне физичке, али пре свега, менталне снаге“, истакао је његов колега Кит Грејнџер, начелник болнице у Тринитију.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара