Читај ми!

Боже, опрости, пропустиле смо папин позив!

Управница самостана у шпанском градићу Лусени пожелела је да умре када је преслушала телефонску секретарицу и схватила да их је уочи Нове године звао папа лично и да се нико није јавио.

Група опатица из једног самостана у Шпанији изненадила се пред Нову годину када су преслушавањем телефонске секретарице виделе да су имале пропуштен позив, ни мање ни више од самог папе Фрање, у коме их је црквени поглавар питао због чега не дижу слушалицу.

„Шта опатице раде тако важно да не могу да одговоре на телефонски позив?“, задиркивао их је папа у остављеној телефонској поруци редовницама „Босоногих Кармелићанки“ из Лусене, уочи новогодишње вечери, коју је шпански радио данас пренео.

„Овде папа Фрања. Желео сам да вам пожелим срећну Нову годину. Видећу да ли ћу моћи да вас добијем касније. Бог вас благословио“, поручио је папа.

Управница самостана, сестра Адријана, рекла је радио станици "COPE" да она и још четири опатице нису биле у близини телефона, јер су се у то време молиле.

Она је рекла да је папа стари пријатељ појединих опатица из групе, јер су, као и папа, родом из Аргентине.

Оне сада воде самостан у радничком делу Лусене, градића близу Кордобе на југу Шпаније, пренео је АФП.

„Пошто су ми дужности дозволиле да одем до телефона, буквално сам пожелела да умрем када сам преслушала остављену поруку“, рекла је Адријана.

„Његову поруку сам пренела осталим опатицама. Рекле смо себи да смо само испуњавале своју дужност да се молимо. Нисмо ни помислиле да ће нас се папа сетити“, рекла је она.

После тога, Адријана је усплахирена назвала бискупа и још неке друге особе како би позвали Ватикан, али без успеха. На крају, папа је поново назвао и успео да увече поприча с опатицама.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара