Читај ми!

Британски астроном: 4. јануара људи ће лебдети!

Необичан астрономски догађај, према речима британског астронома Патрика Мура, очекује нас 4. јануара 2014. године. Плутон ће у јутарњим часовима проћи иза Јупитера у односу на нашу планету, што ће узроковати слабљење гравитационе силе Земље. То ће донекле омогућити људима да „лебде“.

Британски астроном Патрик Мур, који је преминуо у децембру прошле године, шокирао је јавност открићем да ће се 4. јануара 2014. године десити необичан астрономски догађај, који ће омогућити да људи лебде на Земљи, пише Дејли мејл.

Тачније речено, 4. јануара у 9.47 часова ујутру, Плутон ће проћи иза Јупитера у односу на нашу планету, што ће узроковати слабљење гравитационе силе Земље. То ће донекле омогућити људима да „лебде“.

Да разјаснимо. Овај астроном је тврдио да ако тог дана тачно у 9.47 часова скочите у ваздух, уместо да се приземљите за 0,2 секунде, то ће се догодити тек за три секунде.

Поставља се питање да ли ће се ово заиста и догодити, јер је тако нешто најавио и за април1976. године, али се то тада није догодило.

Тако да је велика могућност да се и овога пута његове прогнозе не остваре. Ипак, 4. јануар није далеко, видећемо.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара